Sotungin etälukion etätunnit ja laskutreenit

Asiasanat

KoulutusOpiskelijat
etätunnit

ETÄTUNNIT

Sotungin etälukion opiskelu tapahtuu koetta lukuun ottamatta verkossa. Monilla kursseilla/opintojaksoilla järjestetään muutama etätunti verkon kautta verkkokokousohjelmilla (Teams, AdobeConnect tai Meet). Sinun ei tarvitse asentaa ohjelmia koneellesi, vaan pääset osallistumaan selaimella nettilinkistä, jonka löydät kurssihuoneesta. Saat linkin myös opettajalta Wilma-viestinä.

Pystyäksesi täysipainoisesti osallistumaan etätunnille tarvitset headsetin (eli kuulokkeet ja mikin).

Etätunteja on erilaisia. Etätunneilla opettajat voivat käydä läpi kurssin/opintojakson keskeisiä asioita ja sinä voit osallistua tunneille paitsi katsellen ja kuunnellen myös chatin tai puheen välityksellä. Monet opettajat ovat tehneet myös valmiita tallenteita keskeisistä opiskeltavista asioista. Katso nämä tallenteet etukäteen, jolloin etätunnilla voidaan käydä läpi epäselviä asioita. Etätunnit voivat myös olla palautetta tehtävistä tai ohjausta tehtävien tekemiseen. Kukin opettaja kertoo tarkemmin etätuntien sisällöistä.

Etätunteja on kaikilla pakollisilla kursseilla ja opintojaksoilla lukuun ottamatta S2, MAA, ET ja UXB. Kalenteriin on merkitty osa etätunneista. Muista etätunneista opettaja ilmoittaa erikseen kurssin/opintojakson ohjeissa ja Wilma-viestillä. Läsnäolo etätunneilla verkon kautta on erittäin suositeltavaa. Mikäli etätunti on pääosin opettajan opetusta, niin etätunti voidaan tallentaa, jolloin voit katsoa ja kuunnella tallenteet etätunneista myöhemminkin kurssihuoneessa olevan linkin kautta. Mikäli etätunti on lähinnä vain kyselyä tai keskustelua, niin sitä ei tallenneta.

Kalenteriin on merkitty ensimmäisen ja toisen periodin alkuun etätunnin verkkoyhteyden testaustunti, jolloin sinun ainakin uutena opiskelijana ehdottomasti kannattaa testata yhteyden onnistuminen ja äänen kuuluminen ennen varsinaisia etätunteja. Linkki testaukseen lähetetään Wilma-viestinä ennen testaustuntia. Mikäli haluat muulloin testata yhteyden toimivuutta, ota yhteyttä IT-tukeen: ari.immonen@eduvantaa.fi.

MITÄ OVAT LASKUTREENIT?

Laskutreenit ovat kaikille Sotungin lukion ja etälukion (aikuislukion) opiskelijoille avoimia matematiikan harjoittelu- ja kyselytunteja Sotungin lukiolla luokassa 324. Laskutreenejä on lähes joka viikon maananataina klo 15.00-16.00. Tuolloin on aina joku matematiikan opettaja paikalla, ja voit tehdä tehtäviä ja saada opettajalta neuvoja tai voit vain kysellä epäselvistä asioista. Laskutreenien ajankohdat on merkitty kalenteriin. 

Avainsanat

Sotungin etälukio