Kaksoistutkinto-opiskelu Sotungin etälukiossa

Asiasanat

Koulutus

Kaksoistutkinto yhteistyössä Varian ammattiopiston kanssa

Etälukio tarjoaa vaivattoman mahdollisuuden ammattitutkinnon ohella (tai sen jälkeen) suorittaa ylioppilastutkinto, eli kaksoistutkinto. Kaksoistutkinto ei sisällä lukion päättötodistusta.

Ammatillisten opintojen yhteydessä: Kaksoistutkintoa suorittavan opiskelijan päätoiminen oppilaitos on ammatillinen oppilaitos, jossa hän opiskelee päätoimisesti ammattitutkintoon tähdäten. Ylioppilaskokeisiin valmistavat (vapaaehtoiset) etälukion kurssit/opintojaksot suoritetaan enimmäkseen itsenäisesti verkko-opiskeluna, joten se tarjoaa kaksoistutkinnon suorittajalle joustavuutta lukio-opintojen ja ammattiopintojen yhdistämiseen. Ammatillisten opintojen loppuvaiheessa opiskelija osallistuu ylioppilaskirjoituksiin ja neljä pakollista koetta hyväksytysti suoritettuaan saa ylioppilastutkintotodistuksen. Yo-tutkintotodistus luovutetaan opiskelijalle sitten kun ammattitutkintokin on valmis.

Ole yhteydessä opinto-ohjaajaan omassa ammatillisessa oppilaitoksessasi ja yhdessä Sotungin etälukion opinto-ohjaajan kanssa laaditte henkilökohtaisen opintosuunnitelmasi, jonka mukaan voit edetä kohti kaksoistutkintoa. Yleensä suoritusaika on kolme - neljä vuotta samanaikaisesti ammatillisten opintojen kanssa, Yo-tutkinnon pakolliset aineet on mahdollista hajauttaa kolmelle peräkkäiselle kirjoituskerralle (esim. syksy+kevät+syksy). Kaksoistutkinto-opiskelijaksi ilmoittaudutaan myös ilmoittautumislomakkeella.

Ammatillisen tutkinnon jo omaava: Yleisen ohjeen mukaan ylioppilastutkinnon osallistumiskelpoisuus saavutetaan 2,5 vuoden ammattillisen tutkinnon perusteella. Tarkista osallistumisoikeutesi ja kelpuutesi ylioppilaskirjoituksiin ottamalla asiassa yhteys etälukion opinto-ohjaajaan jyrki.puikko@vantaa.fi

Kaksoistutkinnon suorittaminen vaatii opiskelijalta motivaatiota ja itsekuria. Kaksoistutkinnolla parannat jatko-opiskelukelpoisuuttasi. Myös kolmoistutkinto (yo-tutkinto JA aikuislukion koko oppimäärä 44-48 kurssia) on mahdollista suorittaa etälukiossa.

Vantaan ammattiopisto Varian kotisivuille pääset tästä linkistä!

Avainsanat

Sotungin etälukio